Archive for június, 2012


Mármint úgy minden.

Az elmúlt egy hét gigantikusan rossz volt, mindannyiunk számára.

Zoli elutazott még múlt hét hétfőn Kanadába, egyedül maradtam Emmával, aki pont ekkor fedezte fel, hogy ki lehet mászni a kiságyból, ami egy bazi nagy háttal kiesést eredményezett, még jó, hogy nem lett semmi baja. Nekem annál több. Pánik, idegroham, miegymás, de jött Gabi és segített mindenben, nem tudok elég hálás lenni Neki, amiért ennyit segít!
Utána jött a torokfájás, azt hittem megfázás, vagy valami hasonló, de kiderűlt, miután Zoli hazajött, hogy az egyik cső, ami a légkondiból vezet a hálószoba felé, elrepedt és nyomta be a levegőbe az üveggyapotot, koszt, port. Na addigra már lényegében fulladoztam, de aztán megtettünk minden óvintézkedést, amit csak lehetett, szerelők, nagytakarítás, mosás, portalanítás, megint mosás, lényegében mindent, amit csak lehetett. Beszereztünk egy levegőtisztító berendezést is. Még egy dolog van hátra, a csövek kitakaríttatása, de csak hétfőn tudnak kijönni, sajnos előbb nem. Addig szűrőket ragasztottunk a lyukakra, ahol jön a levegő. Egyébként pont a legjobbkor jött ez a dolog, mert 44 fok van napközben. Jippi!!!

Emellett Emma belázasodott, vagy 3 napig hőmérőztűnk. A fene tudja, mi lehetett ez, mert nekünk ilyen jellegű bajunk nem volt. Szegénykém olyan kis elesett még most is. Csillognak a szemecskéi, kedvtelen, bár azért ha az apja felkéri táncizni, akkor azért sikít. Mindenesetre valami bújkál benne. Lehet a fogzás miatt van minden, de a dokik véleménye, hogy a fogzás nem okoz lázat. Hmmm, ebben nem vagyok biztos. Enni is alig eszik. Az is baj lehet, hogy az új ágyában kénytelen aludni, miután onnan csak 10 centit lehet leesni, vagyis egyelőre annyit sem, mert egyikőnk ott alszik vele, az ágya mellé rakott matracon.
Ma este hányt egyet, remélem, többet nem fog, szerintem csak lenyúlt a torkára, vagy ledugta a macit a foga miatt és sikerűlt rókáznia tőle. Ágynemű csere, Emma ruha csere, párna, paplan, maci mosás, Emma pofi és haj megtisztítása, orrszívózás, fogbekenés….és most alszik. Óóó….csak maradjon is így. Azért nem egyszerű a családi élet.

Szóval kicsit ránk járt a rúd, de remélem, most már azért rendeződnek a dolgok.

Peti baba viszont jól van, jó méretes baba lehet, akkora pocakom van, hogy csak na. Zoli csak Gömbinek hív…túl sok Bogyó és Babócát nézett. 🙂

Fényképek készűltek, de a laptopomon vannak, így azt most nem tudom bebiggyeszteni, mert az Ipaddel írok, de majd bepótolom!

Addig is pusszantás!

 

 Délelőtt elvittem Emmát a Monkey Joe’s nevű játszóházba, ahol a múltkori videók is készültek Zoli jóvoltából. Én is csináltam két vidit, amin Emma beveti magát a gigantikus méretű felfújt játékokba. Ha összejön, akkor csatolom is őket.

Aztán délután, mivel 3 nap szakadatlan zuhé után ma végre kisütött a napocska és felszáradt az eső, kimentünk élvezni egy kicsit a napsütést, én vittem a fotómasinát is, mert mostanában alig készült a Nokedli egyedről kép.

Más nem nagyon történt.

Jönnek a képek és a vidik.  🙂

 

 

 

 

 

 

Na szóval, Zoli szólt, hogy javítsam már ki a hibákat, amiket vétettem, mert nem vet jó fényt a mókusokra, ha mindent elírnak…

Oké, kijavítottam, de mondtam is neki, hogy legközelebb majd Ő fog blogot írni éjfélkor, nem én.

Hmm…most nem is írok többet, nehogy véletlenül még valami hiba csússzon be. 😀

( Ha mégis elírtam volna valamit, senki se aggódjon, holnap kijavítom! )

És most pár kép következik, ahol Emma látható főzőcskézés közben, ceruzát hegyezve és amint megismerkedik a nyúllal, ami 2x olyan idős, mint egy átlag életkorú nyúl, 3x olyan büdös is, mert már nem túl egészséges. De hát a nyúl volt előbb, nem én, ez az egy szerencséje van, mert az ugye válóok, ha el akarnám távolítani, mondván hogy nem jó, ha nyúl kaka van a szőnyegen végighúzva és ha az egész ház bűzölög a kaka szagtól, de ez már egy másik történet lenne, szóval íme a képek.

Nem is tudom, mivel kezdjem, minden esetre nem lesz valami túl hosszú ez a bejegyzés sem, mivel lassan csucsu time van. Azaz alvás idő, mert azért fel kell kelni holnap is.  (Nagy kár, mert át tudnám aludni az egész napot.)

Szóval Petibaba ma épp 28 hetes és lassan 4 napos. Voltunk dokinál, de nem csináltak semmit, csak centiztek egyet, pisit teszteltek, meg szívverést hallgattak. A szuris néni is jár hozzánk szorgalmasan minden héten, még van 9 darab szuri, ha kihúzzuk addig. Mindenesetre én már összepakoltam a kórházi tatyóm, amire amúgy sok szükség nincs, mert a kórházunkban adnak mindent, tényleg mindent, de azért én jobb szeretem a saját bugyijaimat meg hálóingemet és a tusfürdőtől sem akarok vakaródzni, így jobb a békesség, pakoltam azt is, meg még egy csomó mindent… ez már csak ilyen.

Lassan amúgy már semmi sem megy testileg, mint pl. főzés, takarítás, hasonlók, ami tök ellentétben van a hormonjaimmal, mert azok szerint fészket kell raknom, azaz rámjött a takarítási, rendezkedési mizéria is rendesen. Még vasalok is, pedig én olyat nem szoktam. 🙂

Emmus nagy showmókuska lett. Egyre zabálnivalóbb. Na meg önnállósodni akar, mindent egyedül szeretne csinálni, még akkor is ha azért minden nem sikerül, de próbálkozik. Mostanában szokása lett, hogy saját maga rámol ki a hűtőből. Szerinte a virslihez 3 féle mustár is kell. 🙂 Még jó, hogy ennyi féle van itthon, legalább lehet válogatni. (Meg legalább van mit anyának vissza rámolnia…)  Ha banán kell neki, akkor tolja a kis székét a pulthoz, és kiszolgálja magát, legutóbb, amikor épp nem voltunk eléggé szemfülesek, az összes banánt kibontotta. 🙂

Mostanában voltunk vele játszóházban, mert rossz idő volt, vagyis Zoli volt vele, én meg itthon pihentem, vagy épp főztem. Zoli csinált is videókat, amiből majd csemegézek is.

Velünk minden okés, azt leszámítva, hogy engem megint elkapott valami hasmenéses elég durva kór. Tegnap lényegében a klotyó 5 méteres körzetében léteztem. Ma főtt krumpli, főtt répa, rizs és reszelt alma diétán sorvadoztunk Petivel, de szerintem még holnap is diétás nap lesz, talán beiktatok egy kis párolt csirkemell csíkokat is.

Szóval így állunk.

Nos, most csatolok pár vidit.

Cuppanat.