Archive for szeptember, 2010


Szóval blogolok. Bár lehet, hogy nem írok túl sokat, mert némi fáradságot érzek, ami az egész napos folyamatos készenlét okoz. Etetés, tejfejés, főzés, mosás, etetés,tejfejés, főzés folyatása, etetés, tejfejés, sütőtakarítás, mert enyhén szólva csúnya füst jött belőle a sültcsirke után, aztán sterilizálás, tejek kiméricskézése, etetés, tejfejés….

Szóval zajlik az élet, néha azt sem tudom, hogy épp milyen nap van, na nem mintha nem lenne épp tök mindegy, hogy milyen nap van. Az lenne súlyos, ha már azt sem tudnám, milyen hónap van. Na de azt még tudom, tehát nagy baj nincs.

Szegény Zoli is fárad már, ő éjszakázik Emmussal, de legalább éjjel alszik a drága, ami azért valami, még ha nappal nem is akar aludni, amikor én ügyelek rá.

Ma elmentünk Emmusnak venni hosszú ujjú kombidresszt, hogy legyen neki, mert állandőan kiszabadítja a kezeit a takaróból és nem akarom, hogy megfázzon a kis drága. Aztán voltunk boltban is, igaz nem nagyon vettünk semmit, de legalább kimozdultam én is, mert már hetek óta nem voltam sehol, ami köztudottan a mókusok megbolondulásához vezető első lépcsőfok. Szóval etetés után felpakoltuk Emmust és elmentünk.

Aztán hazajöttünk, majd jött a hiszti is, mert a kismókus felettébb éhes lett a nagy kirándulástól, amit persze végigaludt, szóval jól belakmározott a finom tejciből. Ennek eredményeképp ma nem is fürödtünk, pedig tervben volt, de a mókus akkora ricsajt csapott, hogy nem volt idő fürdővizet készíteni, pedig lett volna az etetésig még vagy negyven perc, na de sebaj. Ami késik, érik!

Nos, más újság nem igazán van, így rakok fel pár új képet.

Ja, írtam Egy verset Emmusnak, de még nincs teljesen kész, de azért megosztom veletek:

Emma mókus altatódala


Pici mókus, aludj szépen, anyuka is pihenne,

Az álmosságnak egy kis alvás mindkettőnknek jót tenne.

Látod, már csukódik is le a kismókus szeme,

Álmod legyen minden széppel, s jóval tele.

Majd, amikor felébredsz, hozok neked tejet,

És pelust is kapsz, újat, a régi helyett.

Ha lesz egy kis sírás, majd kapsz puszit, milliót,

Énekelek is majd valami csuda-csuda jót.

Apuval majd megvitatjuk, milyen ruhát adjunk Rád,

Hogy biztosan ne fagyjon meg az a pici lábikád.

…………………………………………………………………

………………………………………………………………… .

Látható, hogy hiányzik az utolsó két sor, de semmi ihletem nincsen, ha van valakinek valami ötlete, szívesen várom!

Puszi.

Emma mostanában 80 ml-t anyatejet eszik, szegény Niki alig bírja tartani a tempót: éppen elég a napi tejtermelés. Hajnal 5-ig én vigyázok Emmára, így Niki 10-től addig aludhat, én meg utána alszok 9-ig, mikor is beindítom a laptopot és dolgozni kezdek – itthonról, egyelőre.

A kisszobába vettünk egy matracot és azon alszunk felváltva. 3 óránként etetés, de Emma szépen hízik, így megéri felkelni, felkelteni.

Keveset sír, csak akkor, ha fáj a poci, ami lehet azért van mert felül akar kijönni valami, vagy azért mert lent, vagy mert korog. Nemrég egy órán át püföltem szegényt, csak nem jött a böfi. Kiderült, még éhes és azért hisztizett. Hál’ Istennek az anyjának eszében jutott, hogy lehet nem is a böfi hiányzik neki. 🙂

Ma fürdés után begöndörödött Emma haja. Ha göndör lesz, akkor az anyai nagyapjától örökölte. Eddig úgy volt a haja az enyém. Sebaj. Még ott van a füle!

Niki ma ünnepelte a szülinapját. Nagy örömére Sandy Springsben találtunk egy európai cukrászdát és igazi otthoni csokitortával ünnepeltünk. Meg egy mackóval.

Boldog szülinapot!

Puszi midenkinek!

Zoli

Az egyik rabszolga.. felfogadtam, hogy vigyen körbe.

Én alszok, ti, rabszolgák csak toljatok!

Ez itt a másik rabszolga. Anyának neveztem el.

Ez itt az "Apa" nevet kapta.

Ha ordítok, megetetnek. Lehet göndörödöm?

Most kimenőt kaptak, én lazítgatok addig.

Gabi és én. Jól mutatunk!

Jeff, szerinted is jó kis csapat vagyunk?

Az első számú mókus ma 28 éves!

Medve úr, ide süss!

Enyém vagy, viszlek aludni!

A táborhelyet Emmus mellett jelölöm ki!

Úristen, egy Grizzly!

Zoli azt mondta, hogy írjak blogot, mert hogy mostanában ő írt csak.

Hát írok.

Velünk minden rendben van, Emmus szépen gyarapodik, már lassan a 80 mili tej sem elég neki, mert nagyon hamar felébred, vagy el sem akar aludni, csak cuppog. Már a nyelés és szépen megy neki, már csak ritkán nyel félre.

A büfi dolog még mindig elég nehézkes, alig lehet kisajtolni egy-egy büffencset szerencsétlen kismókusból, de hősiesen tűri a tortúrát.

Jelentem, én is egész jól vagyok testi felépülés terén. Az előbb azon vettem észre magam, hogy úgy szökkenek lefele a lépcsőn, mint egy kecses gazella, igaz a túlsúlyosabbik fajtából. Azért két hete ugyan ez a szökkenet nem ment volna.

Nos hát azt hiszem ennyi tellett tőlem mára, lassan megint etetés, majd tej fejés, pumpalakatrész mosogatás… szóval van mit tenni.

Nos, puszpusz Mindenkinek!

És íme, pár új kép Emmusról:

Emma mókuskánk anyukájától örökölte a csuklómókusságot. Az egyik nap azt hittem hogy egy ágyú sült el az emeleten, de Niki főmókus csuklott csak Emma mellett, amit a házi adó vevőnk (babafigyelő) közvetített.  Szóval mindkét mókuspéldány csuklik.

Íme egy videó erről:

A mai nap először fürdettük meg Emmát. A kórházi fürdéskor nagy balhét rendezett, de most tűrte rendesen. Csak előtte és csak utána balhézott. 5 cumit használtunk el, miután mind a földön kötött ki.

Kaja után püfölnek...

Titeket is püfölnek az étteremben evés után?

Mégis lehet, hogy szeretnek?

Lehet madár vagyok és nem is mókus?

Anya, este ha vigyázol rám, ficánkolni fogok. Baj?

Tényleg Egyiptomban vannak a piramisok?

Anya, a te lábadat meg apa tekergeti?

..pfujj.. tiszta nyál lettem a lábam.. ez gáz!

A lábamat is mosd meg! Kicsit nyálas lett...

Húúú, húúú de jó itt nekem!

Mackó, mackó, lehet bújni! Vagy... mókus?

Pancsi után... Sziasztok! Emma kismókus