Archive for november, 2013


Házivideó

on 2013.11.08. in Kategória nélküli írományok Házivideó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Megvolt az inspection, amikor is megbízottjaink megvizsgálták a házat és a légkondin kívül szinte mindent rendben találtak. Most alkudozunk a tulajjal hogy csináltassa meg. Addig is egy videó a házról:

Atlantából Lantanába – nem vicc

on 2013.11.05. in Kategória nélküli írományok Atlantából Lantanába – nem vicc bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A dallasi út jól sikerült, de a Niki képét nem teszem ki a falra, mert szegény nagyon nehezen viselte a fel és leszállásokat. Helyette néhány kép Szutyiról ahogy alszik (szuttyant) a kezemben. Állítólag én is aludtam vele. Ó és Emma kislány is élvezte! Ő ült az ablaknál!

Dallas1

Atlanta, felszállás előtt

Dallas2

Beszuttyantva

Emma Petit vezeti

  Jancsi és Juliska

Peti TVt nez

 Tejen szuttyogás az irvingi (örvingi) szállodában

Lényegében le se szálltunk Texasban, már ajánlatot is tettünk egy házra. A tulaj azonban kötötte az ebet a karóhoz, mindenáron ránk akart tukmálni egy tíz ezer dolláros házimozi rendszert.  Józanok maradtunk: visszamondtuk.

Itt egy kép a házról amit nem vettünk meg és egy zseniális plusz kép amivel a tulaj a házimoziját hírdeti:

l79255b44-m0o

A ház amit nem vettünk meg

l79255b44-m17o

Egy vagyont érő házimozi ami nem köllött nékünk

Most egy 30 napos szálláson lakunk, egy két szobás kis lakás, berendezve, de aranyáron. Van minden, asztal, szofa, ágyak és főleg: mosógép!

Nikivel már tervezgettük mi lesz ha nem találunk házat – ilyenkor szinte alig van ház a piacon, mindenki iskolaszünetben költözik Amerikában. Már épp másik albérlet után kezdtem nézni (éjjel 3 felé) mikor beugrott hogy volt egy ház ahova a kutyák miatt nem tudtunk bemenni.

Úgyhogy vasárnap egy újabb körre  invitáltam Laurát, az ingatlanügynökünket, aki nélkül sehova sem tudnánk bemenni. Kb. 1 perc kellett hozzá hogy eldöntsem: ez az. Niki addig az autóban volt Petivel aki beszuttyant. Csere és már Niki is látta amit én. Ma meg már aláírtuk a szerződést. Már csak apróságok vannak, mint pl. hitelkérelem, ingatlanbecslés és efélék. November végén pedig költözünk!


View Larger Map

A ház a google streetview-jával (már minden ház fel van építve)

Emma és Peti azonnal beleszerettek a helybe: Lantana, Texas. 40 percre a munkahelyemtől, de megéri az utazást!

Commute

Napi 20+20 mérföld Lantanától (észak) a munkahelyig (dél)

Játszóterek, közösségi úszómedencék, bicikliutak, golfpályák és 8500 ember akinek a kétharmada diplomás. Ez Lantana. És még 5-6 évig épülnek itt az új házak!

Én már fociztam is egy kisfiúval amig Emma a mászókán volt. Na nem amerikai focit, hanem európait.

Megérdemlik ezek a gyerekek hogy itt nőjenek fel.