Archive for február, 2011


Találtam magamról egy régi képet, gondoltam összevetem Emma fotójával. Na? Szerintetek látszik, hogy én vagyok az anyuka? 🙂

Nosztalgiáztam ma egy kicsit…

Találtam egy vidit, ami a megismerkedésünk és az ásó-kapa-nagyharang között készült képekből áll. Hmm, mikor még fekete volt a hajam, amikor még hosszabb is volt, hmm.. amikor még könnyebb voltam/tunk pár kilóval…
Aztán azóta jött hozzánk a Csöpi is és már el is múlt fél éves. Hát nem mondom, telik az idő…

Volt, amikor még azt gondoltam, hogy na nekem tuti nem lesz családom, férjem, gyerekem aztán tessék. Van egy kedves, aranyos, okos stb. férjem és egy nagyon szép Kismókusom, aki épp alszik a szobácskájában. Emlékszem, hogy mit halálra izgultam és idegeskedtem magam, amikor 3 hónapig csak az egycsíkos teszteket láttam a klotyóban elkeseredve, pityeregve, hogy még arra sem vagyok képes, hogy teherbe essek, aztán amikor nagy ívben tettem már az egészre és a reggeli terhességi tesztet is csak másnap néztem meg… és akkor ott volt Emma, két csíkocska formában. Volt ám nagy öröm, majd megint idegeskedés, hogy úristen baba van a pocakban! Aztán eltelt a 8 hónap is. Volt abban kis hányinger, orrvérzés miatti dokilátogatás, Zolival ultrahangra járás, Simon and Garfunkel koncert New Orleansban, már nagy pocakkal úszkálás a Mexikói-öbölben, apropó, arról is van vidi valahol, sőt házat is vettünk, az is nagyon fontos. Aztán egy szép hétfő hajnalban Emma úgy döntött, hogy kicsit már kényelmetlen neki, hogy a lábacskája az arcában van, így aztán elfojt a magzatvíz. Oda slattyogtam Zolihoz, majd mondtam neki, hogy valami folyik… Kikisért a klotyóra, majd mondtam neki, hogy hát ez tuti nem pisi, mire Zoli kényelmesen visszafeküdt az ágyba, mondván, hogy akkor jó. Aztán nem tudom, végül is mire gondolt, de mondtam neki, hogy ez MAGZATVÍZ! Na erre a szóra csak úgy röpült ki az ágyból, csak azt hallottam, hogy rohangál fel-le a lépcsőn, majd egy pár kör után, odajött és bekukucskált a klotyón, miközben én épp öntisztulási fázisban voltam. (Hasmarsom volt, mint állat) Aztán végül is sikerült letusolnom és beértünk a korházba is, ahol is Emma megszületett.
Hmmm…nosztalgia. Most meg annak a kis Prücsedlinek már a foga jön én meg azon kapom magam, hogy jaj de jó lenne még egy baba, mert Emma már olyan nagy. (Kész röhej, pedig már csak 6 hónapos) De egyelőre tesó-szünet van, mert így is tök fáradt vagyok, le kell fogyni, na meg persze nem is lehetne a császár miatt. De azért jó játszani a gondolattal. 🙂

Na ma ilyen nosztalgiásra sikeredett az este, de ahogy említettem még az elején, jön a videó. 🙂

Pusszanat

Mivel olyan jó idő volt, egy kis tikitomos bulit csaptunk a házunk előtt. Emmának tetszett. 🙂

Hasról hátra, azaz Emma tegnap óta végre ebbe az irányba is képes saját magától megfordulni. Hállllllelúúújááá!  (Mellékesen megjegyzem, hogy ez az egyik kedvenc számomnak is a címe, Leonard Cohen száma, érdemes rákeresni a tubon.) Szóval a Prücsedlink egy kis gurulós mókuspéldánnyá avanzsálódott. Olyan kis ügyes, nagyon büszke vagyok rá!

Aktuálissá vált nálunk a fog-téma is. Szegénykém úgy tud szenvedni miatta. Rágcsál, folyik a nyála, piros a pofija és van némi popsi pirosság is.

Emmáról készült pár kép, amint épp a Robi kutyust nyüstöli. Rágcsálja, nyomkodja, püföli, veszekszik vele és egyebek. 🙂

Sikerült a kerti fafaragásról is pár képet készítenem, bevallom, igazából a rügyező fákat voltam hivatott lencsevégre kapni azon a ragyogó, madárcsicsergős napon, de ha már az udvarban jártam és mellékesen a szomszéd rohadék kutyája épp nem tartózkodott a saját kertünkben, gondoltam kihasználom eme remek lehetőséget.Végül is pár teknősbékát is lekaptam, amint egy kis szigetecskén üldögélnek a tóban.

Imádom ezt a helyet, olyan sok állatfajtát láttam már a kertünkben. Teknősök, kacsák, vadludak, halak, színes madarak, őzikék… tarantula pókok és persze a szomszéd kutyái ÉS MAGA A SZOMSZÉD IS… De lesz kerítésünk. Ha azon is bejön akkor a rendőrök is jönni fognak, az tuti, vagy majd kihasználva a szomszéd saját mondatát, miszerint a kertjében bármit megtehet, majd szépen kap egy-két airsoft golyócskát ajándékba, mert ugye akkor én is mindent megtehetek… Na de nem akarok én rossz viszonyt az egyetlen szomszédunkkal, de ami tény, az tény. Más kertjébe nem mászkálunk be, főleg nem bebámulva az ablakon…

Mi is van még?

Azt hiszem, most egyelőre ennyi és akkor jönnek a várva várt pikcsőrök. 🙂

Pusszanat

Firszt mókus

Tegnap kaptuk a hírt, hogy a Papa korházba került, mert mélyvénás trombózisa van. Szegény fel sem kelhet, és még nem tudja, hogy mikor szabadulhat a korházból. Ezért Emma nagyon elkámpicsorodott, hogy a Papa korházban van, ezért szeretne egy szál virágot küldeni haza, hogy a Papa minél előbb meggyógyuljon! De addig is igyon sok-sok korházi teát, mert az finom. (Ha már az előre becsomizott két napos párizsi nem is…)

Emma kismókus, aki nemrég még a pocakban volt, 16.-án fél éves lett. Egyem a kis szivét (Zoli ezt nem szereti, mert kannibalizmusnak gondolja) szóval akkor cuppantom a kis püspökfalatját, szóval a lényeg, hogy egyre csak nő ez a mókuscsomag, amit kaptunk tavaly augusztusban.

Fél év úgy eltelt, mintha csak egy hét lett volna, hisz még csak most hoztuk haza a korházból. Még csak most volt olyan kis törékeny, akihez alig lehetett hozzányúlni, mert a mókus félt, hogy a végén még össze töri. Most meg mi van? Ez a kis törékeny mókuspéldány néha csíp, sokszor rúg, még többször leeszi magát sütőtökkel. 🙂

Sütőtök ide, vagy oda, Emma egy nagyon aranyos fél évessé cseperedett. Nemsokára egy éves lesz, majd kettő, majd 6, majd 18…aztán itt fog pasizni nekem, de majd az apja…na majd a Zapu szépen kirakja az udvarlók szűrét, legalábbis az eszementebbik fajtáját, mint pl. a jelenlegi szomszédunk fia… De az már egy tök más tészta.

Most jönnek a képeink!

Pusszanat!!!

Íme Emmus legfrissebb képsorozata. Azt hiszem nagy műszaki guru lesz a kis Prücsedli, már most látszik milyen szakszerűen kezeli az Iphone 4-et és a laptopot is. Voltunk ma sétálni is, a csavargás előtti képeket is megszemlélheti a Nagyérdemű és lesz kép egy virágcsokorról is…

Pusszanat!

Emma kora reggel (vagy legalábbis nekem nagyon korán volt…) meditációs gyakorlatát végzi, miközben én kaptam az alkalmon, hogy végre nyugiban van pár percig, így levideóztam. Ritkaság számba megy, hogy ilyen kis nyugis, nem tudom, lehet a falnak van nyugtató színe, vagy csak egyszerűen nem volt kedve rosszalkodni.

Most viszont van kedve…igy megyek is. 🙂

Pussssszanat!

Tegnap elég aktív napunk volt. Emma segített főzőcskézni husilevest, ami megjegyzem, egész finom lett, valószinű azért, mert kapirgálós csirke volt benne, meg a zöldségek zöme is bio volt. Emma jól bevizsgálta az összeset, és meg is állapította, hogy hiányzik valami…

Amíg a leves fődögélt, addig apával énekeltek, zongoráztak és még a fakanalat is sikerült kicsempészni a helyéről, amit aztán Emma előszeretettel rágcsált.

Aztán még készült pár kép uzsi után is, amikor a pihiszékében üldögélt a kismókus.

Pusszanat.

Ime, pár újabb kép Emmusról, mert nem csak videók készülnek mostanság Róla, de rengeteg kép is. Ezekből itt van egy pár ízelítőül.

Pusssszanat!

Vettünk egy kamerát, ennek eredményeként született pár videó Emmáról. Gondoltuk benevezünk egy ilyen csodamasinára, hogy majd Emma, amikor nagy lesz és lesz neki is egy kis mókuspéldánya, akkor meg tudja majd mutatni neki, hogy Ő milyen volt. Én is nagyon szivesen megnézném magam, milyen voltam picinek, de sajna rólam még nem készültek videók. Viszont valahol van pár kazetta, amin épp énekelek. Volt egy dal, valami ilyesmi:

” Van nekem egy kalapom, kalapom, kalapom.
Hozzá illő alakom, alakom, alakom.
Míg a lábam táncot jár,
………………….megcsodál.”

No, innen látszik, hogy fogalmam sincs, hogy igazából mi a szövege a dalnak, ezért is jó lenne meghallgatni.

Emmáról hirek.

Emmusunk lassan 6 hónapos lesz, ami azt jelenti, hogy FÉL ÉV! Huh, de gyorsan telik az idő. Nagyon szépen eszik már. A repertoárjában szerepel többek között a rizspép, burgonya, édes burgonya, répa, sütőtök, alma, barack és egy kis banán is.
Nagyon szépen át tud fordulni a hátáról a hasára, viszont vissza fele nem megy még neki. Sokat mosolyog, buborékot fúj, berreg, szóval úgy viselkedik, mint egy igazi baba. 🙂

Most megyek is, mert játékidő van!

Pusssssssssssssssssszanat!