Archive for július, 2013


Nyaralni voltunk a tengerparton

on 2013.07.27. in Kategória nélküli írományok Nyaralni voltunk a tengerparton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bogyó és Babóca után mi is elindultunk a tengerparta. Emma kapásból a “tengerpartot” jelölte meg útirányként hétköznaponként amikor délután autóba szálltunk és megkérdeztem az utca végén, hogy “na, akkor merre?”.

bogyo

Nikivel hosszasan kerestük az alkalmas szállodát. Legyen parton, nagymama is elférjen (később kiderült nem akart jönni), legyen medence amiben a gyerekek is jól érzik magukat és persze ne legyen messze és ne legyen drága sem. Nos, az utóbbi kettő nem jött össze, de a többi igen.

IMG_1844_1709x1139

A szálloda csodás volt, a tengerpart tiszta, fehér homokos. A nagymedencén kívül volt két kisebb, plusz egy vizes játszótér.

IMG_2003_1709x1139

Az idő nem volt felhőtlen, de Emma így is aludt egyszer 15 órát (délután 5-kor benyomta a szunyát és csak másnap kelt fel), úgy lefárasztott mindenkit a sok pancsolás.

IMG_1996_891x595

Az ágyakat összetoltuk, Emma középen aludt, Peti meg a kiságyában. Niki bepakolt mindent amit kell, az autóba éppen elfért (8 személyes  kocsi).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Emma megtanult úszni a mentőmellénnyel (az elején sokat nyelt mert vigyorgott kapálózás közben…), Peti pedig bujócskázni. El-elbújt a szobában és miutána apa kiabált hogy “hol a Peti, hol van a Peti?”, nagy vigyoroga előbújt. Azt már nem is mondom hogy 11 hónaposan jár.

IMG_1967_1709x1139

Az út 6 óra volt, megállással 7. Odafelé bírták a kölkök, visszafelé már nehezebben. Peti azóta ha autót lát üvölt, pedig még házimozit is csináltam neki a kocsiba.
terkep
Apa és Anya rabszolga-mókusok is tudtak azért pihenni. Bár anyamókus szerint inkább csak apamókus.

1

Anyamókus rengeteg szenzációs képet csinált, itt van egy sorozat ahol Peti éppen lebucskázni készül a nyakamból. (A végén nem esett le..)

Collage

Az utókornak még idemásolok pár videót is:

A tengerparton:

Pancsolás a medencében:

A vizes játszótér:

Pancsolás Petivel:

És persze az összes kép.

Zoli

Apa 38 éves lett, Petyalék elkezdett lépkedni és voltunk halakat nézni is

on 2013.07.06. in Kategória nélküli írományok Apa 38 éves lett, Petyalék elkezdett lépkedni és voltunk halakat nézni is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Georgia aquarium állítólag a legnagyobb a világon. Talán, bár lehet az Atlanti óceán nagyobb. Emma már harmadszor látta, nagymama először Petyalék vakarékkal egyetemben. Nikit nem számolom. Én ingyen mehettem be mert ma volt a születésnapom.

Készülünk a floridai nyaralásra is, vettünk fürdőruhákat és egy sátrat is aminek az aljába vettünk egy szivacsot. Ebbe alszik majd Emma, de addig is Petyalék és Emma buborék izgatottan vették birtokukba.

Peti már 8-9-et is lép egyszerre mielőtt “puhába teszi magát”. Néha sajnos a puhát a keménnyel keveri, olyankor zutyál egy nagyot mi meg csöndben kikerekedett szemekkel figyeljük mi van. Hiszti. Próbálunk nem odarohanni. Amúgy Petya kb. két hónapja fejelte le utoljára a zongorát, és azóta a homloka olyan mint egy Klingon harcosé a Csillagflottából. Reméljük ahogy nő eltűnik, mert most eléggé “éle” van a homlokának.

Ja és Nikinek már nem fáj a foga. Ezt mindenképpen le kellet írnom.

És egy klingon harcos:

Klingon-from-Star-Trek-006