Archive for november, 2015


Texasi Tökmagok

on 2015.11.21. in Kategória nélküli írományok Texasi Tökmagok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Voltunk a hétvégén a texasi tökmagokkal találkozón. Néhány képet és videót közlünk az alábbiakban a nevezetes eseményről. Peti és Emma két órán keresztül rohangáltak, nagyon élvezték a dolgot a “magyar babákkal”.Plusz Charlie-val egy jelenet amin Peti éppen teszteli a jámbor ebet:


ű

Hálaadás

on 2015.11.21. in Kategória nélküli írományok Hálaadás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Csütörtökön elmentünk Emma előadására az iskolába. Emma annyira izgatott volt, hogy már hajnali 5-kor fent kukorékolt. Előtte meg egy álló hétig valami indán pow-wow dalt keresett a youtube-on. Kellett indián nevet is választanunk neki ami a Dancing Kitty azaz “Táncoló Cicus” lett. Ezt én (Zoli) választottam, mert Niki tanácstalan volt. Meg is kellett indokolni: azért mert táncol és úgy csinál mint a cica. Bölcs ember vagyok. Cloe, a szomszédkislány, aki a videon az Emma mellett énekel jobbra, meg delfinekkel úszó lett. Gondolom azt nehezebben indokolták itt észak Texasban. Volt még Csupaszív is (kisfiú) meg Bátor is (szintén kisfiú).

Az előadás után lakoma volt: a szülők szőlőt, sonkát, sajtot, kenyeret kínáltak a gyerekeknek. Ezzel emléket állítva az első kolóniának, a Pilgrimeknek, akik Plymouth-ban, Massachusetts államban éltek 1620 és 1691 között. A hálát amúgy az amerikaiak a termésért és az előző évért adják. Kb. mint az újkenyér ünnepe augusztusban Magyarországon.

20151119_094455

20151119_094551

20151119_094313(0)

Pötyike Kisfiú

on 2015.11.06. in Kategória nélküli írományok Pötyike Kisfiú bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ma felhívtak hogy kész a genetikai vizsgálat és Pötyikénél minden rendben a gének terén. Mellékesen kiderült Pötyike neme is: KISFIÚ!

IMG_8867 (Copy)

Ennyit az anyai megérzésről. Így Lea, Sarah és a többi leánynév kuka. Most keressük a fiú neveket.

Emma a “Kukifej”-et mondta elsőre. Még jó hogy nem Kakafej, mert azt is mondogatja. De szerencsére nem ő dönti el.

Nálunk eddig a Benjamin a nyerő. Azaz Ben, Benji, Benny. Második névnek pedig, ahogy Petinél is a John, valami erős nevet keresünk, mint pl. Robert vagy Francis (Ferenc) az anyai dédnagyapja után.

Benjamin Paul Dudar

ma ez a nyerő.

 

Nézzük a híres Benjaminokat.

Ben Kenobi, Jedi mester, buckalakóben kenobi

Benjamin Franklin, Az Egyesült Államok “alapító atyja”, szabad kőműves és végbélszél kutató

BenFranklinDuplessis

Na és a felejthetetlen Benny Hill

benny-hill-chase-scene-o