Archive for június, 2014


Tomi 37 éves lett, 4 év után voltunk moziba és pancsolni is

on 2014.06.22. in Kategória nélküli írományok Tomi 37 éves lett, 4 év után voltunk moziba és pancsolni is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bazsi és Niki pénteken érkezett, Emma és Peti nagy örömére. Este megünnepeltük Tomi 37-dik szülinapját. Miután meglátta a dekorációt (olyan amerikai filmek módra) megkérdezte, hogy „de ugy nem vettetek olyan kis sapkákat is?”. Vettünk. A tortát meg egy német pékségből szereztük be.

Szombaton kimentünk a lantanai medencéhez fürdeni. A gyerekek jól érezték magukat, mi meg próbáltuk életben tartani őket. Főleg Petit.

Niki és Peti nagyon összebarátkoztak, Peti folyamatosan odabújt Nikihez.

És szombat este – 4 év után –  Tesóval kimentünk megnézni az „Edge of Tomorrow” című Tom Cruise filmet – iMAX-ban.  Nagyon jó film volt. Legközelebb a lányok mennek, majd Houstonban, amikor megyünk.

 



A dallasi állatkert

on 2014.06.14. in Kategória nélküli írományok A dallasi állatkert bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ez az a bejegyzés ami helyett a májusi magyarországi utazásunknak kellene állnia, de májusban mindenki beteg volt és így csak én mentem haza 1 hétre. Most szeptemberre tervezzük a hazautazást, addigra lesz megint emberi áron repülőjegy.

Ma viszont végre történt valami velünk, február óta. Elmentünk a dallasi állatkertbe! Nagy szám, mert tőlünk az is 1 óra, azaz a belváros, a downtown, ahova eddig egyszer merészkedtünk, akkor is Tomiékhoz Houstonba mentünk. Arra vitt az út.

Szóval Emma, Peti összepakol, hidegvíz, hűtőtáska, GPS és már mentünk is az állatkertbe. Atlanta után kellemes meglepetés volt, itt végre láttunk állatokat is!

Peti rosszalkodott, Emma meg unatkozott, egészen addig amig állatokat néztünk. Aztán rátaláltunk a gyerekrészlegre ahol jól kipancsolták magukat.

De Emma már tudja hogy a pingvin fekete és fehér, a zsiráf nyaka hosszú és az elefánt a fülével legyezi magát ha melege van. Szóval fontos dolgokat tanultunk. Egyébként nem tudom ez mind mikor derül ki egy fehér ember számára, ha nem az állatkertben. Gondolom 20 éves korára valahonnan azért megtudná, ha nem a mai nap.